Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Falš izgubljen u prevodu

15. decembar 2015. 07:57:19 Pročitano 2263 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Carinici su ove godine sprečili uvoz više od 11.500 različitih odevnih predmeta, 3.000 modnih dodataka i skoro 1.500 pari patika i cipela. Iza nalepnica sa imenima čuvenih svetskih brendova krili su se falsifikati. Na meti plagijatora, govori iskustvo Uprave carina, najviše su mobilni telefoni i oprema za njih. Slede kopije odeće i obuće, koje čine čak četvrtinu otkrivenih povreda prava intelektualne svojine. Ubedljivo najčešće krivotvore se "Adidas", "Najk", "Helo Kiti", "Polo", "Armani", "Lakost", "Tomi Hilfiger", "Barberi" i "Bos".

Kada se pogledaju izveštaji Tržišne inspekcije, situacija s krivotvorenjem robe pokazuje da je značajno smanjena zaplena falš robe. Za prvih devet meseci 2014. zaplenjeno je 210.033 raznih komada falsifikovane robe - najviše odeće, obuće, alkoholnih pića i slatkiša, a u istom periodu ove godine 92.044 komada.

S druge strane, broj uništenih falsifikata sve je veći. Na zahtev zastupnika prava intelektualne svojine, onih koji štite interese čuvenih proizvođača, prekršajni sudovi odlučuju da li će zaustavljena roba biti uništena. Lane je takva sudbina zadesila 400.000 krivotvorenih artikala. To je četiri puta više nego u 2013. godini.

- Ključ naše efikasnosti je kada od nosioca prava dobijemo sve relevantne podatke o originalnoj robi, odnosno falsifikatu - objašnjava Danka Jovanović, načelnik u Odeljenju za zaštitu prava intelektualne svojine u Upravi carina. - Činjenica je da falsifikatori ne poklanjaju mnogo pažnje detaljima, pa tako falsifikat najčešće može da se prepozna po finalnoj obradi. Česte su slovne greške na pakovanjima, kao i nepravilni nazivi na stranim jezicima, a o uputstvima koja su kod originala napisana na više svetskih jezika da i ne govorimo. Država i nosilac prava trpe finansijsku štetu, ali proizvodi kao što su parfemi, kreme, a pre svega hrana i lekovi, predstavljaju mnogo veću opasnost zbog pitanja kvaliteta.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova potvrđuju da do kupaca stiže sve manje krivotvorenih proizvoda.

- Smanjen je promet krivotvorene robe, posebno u registrovanim prodajnim objektima, zahvaljujući opsežnim akcijama inspekcije, Uprave carine i MUP-a - kaže, za "Novosti", Goran Macura, načelnik Sektora tržišne inspekcije. - Istovremeno, povećava se promet falsifikovanih proizvoda putem prodaje preko interneta.

URADITE VEŠTAČENJE

U Centru Potrošača Srbije svakodnevno stiže veliki broj potrošačkih prijava. Jedan deo svakako se odnosi na sumnje potrošača u kvalitet i autentičnost robe.

- Potrošači se često žale da je ono što su kupili kopija - tvrde u CEPS-u. - Ono što mi, kao potrošači, savetujemo u tim situacijama, jeste da kupci urade veštačenje u nekoj od akreditovanih kuća ili da se obrate nekoj od inspekcija u čijoj je to nadležnosti.

I ALKOHOL LAŽAN

Ministarstvo trgovine svake godine obavi oko 3.000 posebnih kontrola. Na vrhu lestvice zaplenjene krivotvorene robe su alkoholna pića - čak 66 odsto. Sledi obuća i tekstil sa po 16 odsto.

- Količina falsifikovanih proizvoda koje svake godine otkrijemo predstavlja veliki rizik za potrošače zato što su u strukturi zaplenjenih krivotvorenih proizvoda uglavnom proizvodi namenjeni za ličnu upotrebu - kažu u Ministarstvu trgovine.

Izvor: Novosti.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiBelojević: Meso nije opasno, nego ono što se nađe u njemu Na vrh strane