Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


BG vlast ćuti i diže cene grejanja

07. februar 2015. 07:50:50 Pročitano 2064 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Korisnici daljinskog grejanja u prestonici, njih oko 300.00, dobila je ovih dana januarske račune za grejanje uvećane za 4,7 odsto, a gradska vlast poskupljenje nije ni najavila ni objavila, piše Politika.

Tako su Beograđani o poskupljenju grejanja sa 113,96 dinara po kvadratu na 119,36 dinara saznali kada su otvorili januarske račune.

Za oko 30.000 korisnika kojima grad isporučuje i toplu vodu i ta stavka je na računima uvećana sa 180,76 dinara po kubnom metru na 189,24 dinara.

Poskupljenjima tu nije kraj jer je mimo svih ranijih obećanja, aktom gradonačelnika, promenjen i cenovnik koji se odnosi na cene grejanja poslovnog prostora, koje je takođe poskupelo.

Prvog dana ove godine poskupela je i ekološka zaštita za stambeni prostor koji sada iznosi 0,87 dinara po kvadratu.

U Beogradskim elektranama kažu da su na povećanje cene toplotne energije bili prinuđeni iz više razloga, a posebno zato što je cena prirodnog gasa kao osnovnog energenta kojim se pokreću postrojenja u prethodne dve godine skočila 10,6 odsto.

"U Beogradu je poslednji put cena toplotne energije korigovana u februaru 2013. i to tri odsto za domaćinstva i pet procenata za korisnike poslovnog prostor, a u međuvremenu je došlo do znatnog rasta cena energenata", navode u Beogradskim elektranama.

Izvor: b92.net

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiDeru narod reklamnim SMS porukama Na vrh strane