Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Iz prometa povučeno 800 konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“

06. februar 2015. 08:31:32 Pročitano 2063 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Republika Srbija
MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE
Broj: službeno
Nemanjina 22-26
B e o g r a d

Iz prometa povučeno 800 konzumnih jaja proizvođača "Fili pili".

 

Veterinarska inspekcija je juče tokom službene kontrole u objektu „Merkator S“ Megamarket Roda u Valjevu, u prometu zatekla 800 komada konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“ - farme Mrčić, Valjevo, kao jaja robne marke „Merkator“.

Preduzeću „Fili pili“ je Rešenjima veterinarske inspekcije, od 25.11.2014. i 09.01.2015. godine koja su i dalje na snazi, zabranjeno stavljanje u promet konzumnih jaja, pri čemu je rešenjem od 09.01.2015. godine, na farmi u Mrčiću, proglašena zaraženost salmonelom kategorije 1.

Usmenim rešenjem veterinarskog inspektora naređeno je povlačenje iz prometa zatečenih konzumnih jaja proizvođača „Fili pili“ u objektu Merkator u Valjevu i naloženo njihovo neškodljivo uništenje. Takođe, izrečena je zabrana stavljanja u promet konzumnih jaja ovog proizvođača dok su na snazi navedena rešenja veterinarske inspekcije. Odgovornom licu naređeno je da preduzme dalje mere u ostalim prodajnim objektima a koje podrazumevaju povlačenje iz prometa jaja pomenutog proizvođača.

Uprava za veterinu 

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiNE SMEJU DA POSKUPE Ako trgovci dignu cene za ovih 36 proizvoda, slede paprene kazne (KOMPLETAN SPISAK) Na vrh strane