Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Više od 70 odsto ispitanika koristi kartice jednom nedeljno

25. jun 2014. 08:10:27 Pročitano 2614 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Građani Srbije koriste platne kartice za svakodnevnu kupovinu, bilo da su u zemlji ili inostranstvu, pokazuju rezultati MasterIndex istražživanja, kao i da 72 odsto ispitanika koristi kartice jednom sedmično.

"Podatak da 72 odsto ispitanika koristi kartice barem jednom sedmično ukazuje na to da su korisnici kartica svesni prednosti bezgotovinskog plaćanja u odnosu na keš, kao što su praktičnost, sigurnost i elegantniji način plaćanja", rekao je na konferenciji za novinare Artur Turemka generalni direktor za balkanski region kompanije MasterCard, saopštava ova kompanija.

Jelena Ristić predstavnica MasterCarda za tržišta Srbije i Crne Gore, dodala je da su rezultati MasterIndex istraživanja pokazali da bi korisnici kartica u Srbiji želeli da koriste napredne platne tehnologije, kao na primer beskontaktno plaćanje, u supermarketima, restoranima i kafićima, benzinskim pumpama, kao i sredstvima javnog prevoza, taksijima, kioscima i bioskopima i pozorištima.

Debitne kartice, kako se navodi u saopštenju ove kompanije, poseduje 51% ispitanika, 13% poseduje kreditne kartice, a 32% građana ima i debitnu i kreditnu karticu.

U odnosu na 2013. godinu, ukupan broj korisnika koji poseduju kreditnu karticu se povećao za 4,5%.

Kada je u pitanju iznos kupovine za koji građani češće koriste ovu platnu metodu, više od polovine ispitanih kaže da su im kartice prvi izbor za plaćanje iznosa preko 1.500 dinara, dok četvrtina to isto kaže za iznose manje od 1.500 dinara.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiOd sutra prijava za dodatne vaučere za odmor u Srbiji Na vrh strane