Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Šta su najvažnije novine i šta će obezbediti novi Zakon o zaštiti potrošača koji je predstavljen u Skupštini Srbije?

12. jun 2014. 11:29:53 Pročitano 3325 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Novi Zakon o zaštiti potrošača će biti četvrti od 2002. godine. Šta se menja u odnosu na prethodne pravne akte i koliko su oni primenjivani u praksi? Da li novi Zakon preciznije definiše odnos potrošač-trgovac? Zašto se mogu čuti primedbe da je taj odnos bio nepravedan pošto je potrošač slabo zaštićen i u podređenom položaju? Ko i zašto narušava prava potrošača? S obzirom da smo svi mi svakodnevno potrošači, otvara se i pitanje - koliko zaista znamo o svojim potrošačkim pravima?

O ovim i drugim pitanjima govoriće naši gosti iz potrošačkih organizacija- Vera Vida , predsednica Centra potrošača Srbije, Zoran Nikolić, potpredsednik Nacionalne organizacije potrošača Srbije - iz organizacije potrošača Kragujevac, Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača - Srbije i Nevena Praizović iz odeljenja za zaštitu potrošača pri Ministarstvu trgovine i telekomunikacija.

Ukoliko smatrate da su vaša potrošačka prava narušena i ne znate kome da se obratite - javite se i postavite pitanje našim gostima. Telefoni u studiju Radio Beograda 1 su: 011 322 50 99 i 322 54 99.

Urednik i voditelj emisije je Olivera Simić Milošević.

Radio Beograd 1, 17.05

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Medije

U središtu pažnje Radio Beograd 1, 17.05

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiDomaćinstva raspolagala sa 56.414 dinara Na vrh strane