Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Vanredno zasedanje Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača zbog poplava

26. maj 2014. 15:38:28 Pročitano 2653 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Nacionalni savet za zaštitu potrošača Republike Srbije održao je danas vanrednu sednicu posvećenu analizi situacije nastale kao posledica katastrofalnih poplava koje su prethodnih dana zahvatile područja više gradova i opština u zemlji.

Tom prilikom Nacionalni savet za zaštitu potrošača apelovao je na sve trgovce koji se bave prodajom prehrambenih proizvoda i pijaće vode da posebno obrate pažnju na ispravnost pomenutih roba i pozvao ih da u tom pogledu poštuju sve odluke i preporuke nadležnih državnih institucija.

Članovi Nacionalog saveta za zaštitu potrošača takođe su uputili poziv svim pijačnim upravama u zemlji da pojačaju kontrolu stanja i kvaliteta sezonskog voća i povrća koji se prodaju na pijacama, u cilju otklanjanja rizika po bezbednost i zdravlje potrošača.

Predstavnici potrošačkih organizacija koji učestvuju u radu Nacionalnog saveta skrenuli su pažnju na značaj tačnog i pravovremenog informisanja građana i saglasili su se da je neophodna njihova koordinacija sa državnim organima, kako bi bila otklonjena mogućnost pojave neistinitih i nepotpunih vesti u vezi sa stanjem na tržištu posle poplava, koje uznemiruju javnost.

Sednicom Nacionalnog saveta za zaštitu potrošača predsedavao je predsednik ovog tela i potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, a u radu ovog tripartitnog tela su pored predstavnika državnih institucija iz resora trgovine, zdravlja i poljoprivede učestvovali i predsednici najrelevantnijih potrošačkih organizacija, kao i članovi iz reda akademske javnosti.

Izvor: mtt.gov.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiBadava se žale distribuciji na račune Na vrh strane