Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


EPS: Bez majskih računa za struju 10.000 porodica

30. maj 2014. 07:20:12 Pročitano 2822 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Porodice kojima su bujice uništile domove, neće dobiti majske račune za struju, odlučila je juče „Elektroprivreda Srbije“. Prema nekim procenama, oko 10.000 domaćinstava u Srbiji neće plaćati kilovate koji su potrošeni ovog meseca.

U EPS ističu da majske uplatnice za struju neće ispostavljati kupcima kojima je poplava uništila objekte u kojima stanuju i brojila preko kojih se obračunava utrošena električna energija.

- Imajući u vidu aktuelnu situaciju koju su izazvale poplave, odlučili smo da svim kupcima električne energije na javnom snabdevanju pomerimo rok za plaćanje aprilskog računa na 31. maj - naglašavaju u EPS. - To znači da će svi kupci iz kategorije domaćinstva, koji uplate svoj račun do 31. maja, ostvariti pravo na popust od pet odsto.

Kako naglašavaju u EPS, s obzirom na to da je 31. maj subota, šalteri za uplatu računa za električnu energiju u svim privrednim društvima za distribuciju radiće tog dana duže od uobičajenog radnog vremena.

- Produžili smo radno vreme kako bi svi kupci mogli da ostvare pravo na popust - kažu u EPS. - Zbog posledica poplave, tokom koje je i EPS pretrpeo veliku štetu čije će saniranje trajati duži vremenski period, Nadzorni odbor Javnog preduzeća EPS, svim kupcima upućuje apel da što racionalnije koriste električnu energiju. Tako snabdevanje strujom građana i privrede Srbije može biti stabilno.

Izvor: Novosti.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiNOVA KAMPANJA U SAD: Kupujmo samo američko! Na vrh strane