Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


TRGOVCI NESREĆOM: Roba iz humanitarne pomoći prodaje se na pijacama

25. maj 2014. 09:03:12 Pročitano 2633 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali naredio je danas vanrednu kontrolu svih gradskih pijaca zbog informacije da se na nekim od njih prodaje roba iz humanitarne pomoći.

"Oni koji zloupotrebljavaju humanitarnu pomoć i pokušavju da se okoriste na taj način, biće procesuirani", ukazao je Mali na sednici Štaba za vanredne situacije Beograda. Mali je naložio komunalnoj policiji, inspekciji i direktoru Javnog komunalnog preduzeća "Gradske pijace" da sprovedu kontrolu.

Na sednici gradskog štaba analizirani su stanje u svim gradskim opštinama i opasnost od pojave klizišta, kao i zaprašivanje protiv komaraca.

Direktor javnog preduzeća "Beogradvode" Miloš Milovanović izjavio je da je da je glavni grad "potpuno bezbedan na svim odbrambenim linijama" jer vodostaj Dunava stagnira na 630 santimetara, a u nedelju će dostići najviše 635 santimetara.Šef Koordinacionog tima za praćenje stanja na klizištima i zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović kazao je da će danas biti doneto uputstvo za koordinaciju rada policije, Elektrodistribucije i javnih komunalnih preduzeća u slučaju pojave klizišta.

Mladenović je istakao da će gradjani klizista moći da prijave "Beokom servisu". Gradski sekretar za zaštitu životne sredine Goran Trivan izjavio je na sastanku da će zaprašivanje iz vazduha protiv komaraca početi sutra, u subotu, dok je zaprašivanje sa zemlje već u toku.

Izvor: Kurir-info.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiEPS priznao da su nas pokrali na struji Na vrh strane