Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Primer nepostene poslovne prakse – pismo nezadovoljnog potrošača iz Srbije marketu Merkator u Sloveniji

30. mart 2014. 16:15:12 Pročitano 4628 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poštovani,

Obraćam Vam se kao nezadovoljan potrošač koji vrlo često kupuje u Merkatoru u želji da Vam ukažem na veoma nepoštenu poslovnu praksu Merkatora u Srbiji.

Naime, nedavno sam posetio Sajam vina 2014. u Beogradu na kome su bili i izlagači iz Slovenije koji su nas iznenadili izborom jako kvalitetnih vina, a jedna od takvih je i vinarija „Goriška brda“. Nakon degustacije iz ponude smo izabrali nekoliko boca QUERCUS SLADKI, finog muskatnog vina, po ceni od 500 dinara. 

Nakon kraćeg perioda ovo isto vino smo potražili u Merkatoru na Novom Beogradu ali smo bili neprijatno iznenadjeni da se u ovoj prodavnici ovo vino prodaje po skoro dva i po puta vecoj ceni. Naime, isto vino na Merkatorovom sajtu u Sloveniji u ponudi je po ceni od 5,49 eura dok se u beogradskom Merkatoru prodaje po ceni od 1392 dinara. 

Pišem Vam u nadi da cete preduzeti neophodne mere i da cete pokazati da Merkator jednako tretira potrošače u Srbiji kao i potrošače u drugim zemaljma u kojima obavlja svoje poslovanje.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiOd sutra prijava za dodatne vaučere za odmor u Srbiji Na vrh strane