Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Informacija o nebezbednom dijetetskom suplementu "OxyElite Pro"

12. februar 2014. 18:15:45 Pročitano 3161 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministarstvo zdravlja Republike Srbije obaveštava javnost da je putem RASFF mreže (Sistema brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje) primilo informaciju o nebezbednom proizvodu dijetetskom suplementu "OxyElite Pro" (90 kapsula, upotrebljivo do: 31.12.2015.g.), proizvođača: USP Labs, LLC, 10761 King William Dr., Dallas, 75220-2445, United States.

FDA (Američka agencija za hranu i lekove), prijavila je moguće neželjene reakcije izazvane od strane navedenog dijetetskog suplementa, sa simptomima akutnog hepatitisa (22 hospitalizovana pacijenta, 1 preminuo u SAD). Preduzete su mere dobrovoljnog povlačenja proizvoda sa tržišta.

Navedeni dijetetski suplement nije upisan u bazu podataka Ministarstva zdravlja i nije dozvoljen uvoz i promet ovog proizvoda na tržištu Republike Srbije. 

Potrošači koji ga nabavljaju putem interneta to čine na sopstvenu odgovornost.

Izvor: zdravlje.gov.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiDragi potrošači, srećan vam 15. mart, Svetski dan potrošača! Na vrh strane