Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Da li će Beograd pored povećenog broja kontrolora dobiti i povećan broj autobusa?

19. jun 2013. 08:28:04 Pročitano 2818 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Da li će Beograd pored povećenog broja kontrolora dobiti i povećan broj autobusa, čiste autobuse, klimu koja radi, prozore koji se otvaraju da putnici ne bi sedeli zablindirani kao u gasnim komorama kao i kraće vreme čekanja na pojedinim linijama?

Potrošači, da ne bi imali problema sa kontrolorima GSP-a, Komunalnom inspekcijom ili bili izloženi raznim neprijatnostima, koje ste sigurno bar nekada doživeli, kupujte kartu jer će se broj kontrolora u javnom prevozu u Beogradu, od ponedeljka 24. juna sukcesivno povećavati sve do 15. jula, kada će ih biti ukupno blizu 1.000 što znači da će u gotovo svakom autobusu neprekidno raditi po jedan kontrolor, najavili su iz Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiNe bacajte hranu: Naučite razliku između "Upotrebljivo do" i "Najbolje upotrebiti do" Na vrh strane