Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Telekom izgubio spor pred Sudom časti

13. maj 2013. 08:32:10 Pročitano 3999 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Odlukom Suda časti pri Privrednoj komori Beograda preduzeće Telekom Srbija proglašeno je krivim u sporu sa potrošačem I. Đ. što je prilikom priključenja telefona - uspostavljenja linije naplatilo utrošak dogradnje voda od 150m iako takvog utroška kabla nije bilo. 

Preduzeću Telekom Srbija naloženo je da plati sudske troškove u iznosu od 20.748 dinara, dok je Drugostepeno veće odbilo žalbu preduzeća Telekom Srbija i naložilo mu da plati dodatnih 10.000 dinara. Nakon donošenja Odluke Suda Telekom je potrošaču vratio novac naplaćen za nepostojeće usluge.

Ovo je jedan od mnogih primera nepoštenog poslovanja i neodgovornog odnosa prema potrošačima preduzeća Telekom Srbija. Prema prijavama potrošača koje pristižu u Centar obaveštavamo potrošače da je Telekom Srbija među nekolicinom preduzeća sa najgorom poslovnom praksom u Srbiji i još jednom kao i mnogo puta do sada apelujemo na potrošače da budu jako oprezni i dobro čitaju ugovore koje potpisuju, kao i da vode računa sa kim ga potpisuju.  

Više o ovom predmetu možete naći u Odluci Suda časti pri Privrednoj komori Beograda. 

Odluka Suda Časti (PDF).

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiNe bacajte hranu: Naučite razliku između "Upotrebljivo do" i "Najbolje upotrebiti do" Na vrh strane