Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


NEMA TOLERANCIJE ZA NELEGALNU TRGOVINU: Inspektori češljaju veće gradove

16. februar 2023. 11:30:54 Pročitano 396 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

TRŽIŠNI inspektori su tokom proteklog vikenda sproveli veliku akciju koja je imala za cilj otkrivanje nelegalne trgovine akciznom robom u većim gradovim Srbije. Izvršeno je ukupno 229 nadzora, i zatečeno 43 neregistrovana preduzeća i pojedinaraca, koji uopšte nemaju pravo da učestvuju u prometu. Njima je zabranjen dalji rad i oduzeta roba koja je nađena u prometu.

Ovo je danas izjavio ministar trgovine Tomislav Momirović, ističući da neće biti dozvoljeno poslovanje u sivoj zoni i da nema tolerancije za nelegalnu trgovinu i izbegavanje plaćanja poreza.

- Republička tržišna inspekcija je tokom akcije podnela veliki broj prekršajnih prijava – kazao je Momirović. - Ljudima mora da bude jasno da ukoliko dozvolimo sivu ekonomiju, imaćemo problem u finansiranju zdravstva i prosvete. U vezi sa tim, Ministarstvo trgovine je u ovoj godini predvidelo pojačan nadzor na mestima na kojima se očekuje nelegalna trgovina. Jedan od prioriteta je borba protiv sive ekonomije kako bi se obezbedili fer uslovi za sve učesnike na tržištu.

On je naveo da su inspektori izrekli 138 prekršajnih naloga. Za teže prekršaje će u narednim danima biti podneto 63 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Očekujemo, kako dodaje, punu saradnju Prekršajnih sudova, jer su novčane kazne predviđene ovim zakonima u iznosu od 200.000 dinara do dva miliona dinara za pravna lica, dok su za građane od 50.000 do 500.000 dinara.

Izvor: novosti.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVesti Na vrh strane