Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


SELJAK UHVAĆEN U PODLOJ PREVARI NA ZEMUNSKOJ PIJACI

20. februar 2023. 11:42:32 Pročitano 734 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Sve češće na društvenim mrežama možemo da čitamo o malverzacijama koje se navodno dešavaju i u našem okruženju i to svakodnevno. Varaju nas, ako je sudeći pričama ljudi, čak i pijačni prodavci. Jedna takva tvrdnja širi se po društvenoj mreži Tviter. 

Naime, jedan čovek napisao je sledeće:

– Bio na Zemunskoj pijaci seljak iz okoline Beograda koji je prodavao „domaća“ jaja. A onda su ga razotkrili. Kupovao jaja na kvantašu, brisao im onaj pečat i držao dan dva na otvorenom da ih golubovi za*eru. Seljak ima tri duše – jednu napaćenu i dve pokvarene.

Ljudi su u šoku kad ovo pročitaju, jer se upitaju šta kupuju i da li je ono što kupuju kao domaće zapravo – zaista domaće.

– Obična jaja 20, domaća od 40 pa naviše. Zarada bolja nego drogu da prodaje.

– Pa kako ga nije mrzelo – pitaju se ljudi.

Izvor: zemunskevesti.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiISTRAŽIVANJE O MOBILNOSTI U EVROPI Na vrh strane