Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Nagrade za najbolje kompanije i organizacije u Srbiji

18. april 2022. 23:42:07 Pročitano 271 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Uručene nagrade u okviru kampanje NAJBOLJE U SRBIJI

U četvrtak, 7. aprila 2022. godine, u Svečanoj sali Skupštine Beograda, svečano su uručena priznanja najboljim kompanijama i organizacijama u našoj zemlji.

Tom prilikom prisutnima su se obratili: Andreja Mladenović, pomoćnik gradonačelnika Beograda, Maja Anokić, predsednica Centra potrošača Srbije i Milan Ristić, predsednik udruženja „Moja Srbija”.

Priznanje „Miljenik potrošača”, koje se dodeljuje najboljim brendovima na tržištu Srbije, bez obzira na njihovo poreklo ili poreklo kompanije u čijem vlasništvu se nalaze, osvojili su brendovi: Moja Kravica u kategoriji „Mleko i mlečni proizvodi”, Začin C u kategoriji „Supe, brašno i dodaci jelima”, Frikom u kategoriji „Voće i povrće”, Smoki u kategoriji „Grickalice” i Knjaz Miloš u kategoriji „Mineralne vode”. Kao svoj omiljeni bezalkoholni napitak potrošači su označili neXt, a u kategoriji „Trgovina” najviše glasova potrošača dobio je Maxi.

U konkurenciji za ovu nagradu našlo se 1.500 brendova. Nominovani su svi poznatiji brendovi koji se mogu naći na tržištu Srbije. Finalno glasanje je tokom februara i marta, uz poštovanje svih epidemioloških mera, organizovano u deset gradova širom Srbije, metodom „lice u lice”.

U cilju podsticanja razvoja domaće proizvodnje i promocije dobrog kvaliteta domaćih proizvoda, po dvanaesti put su dodeljena priznanja „Moj izbor” za najbolje domaće proizvode i brendove. Ove godine nagrade su osvojili: Dijamant ulje u kategoriji „Ulje, prilozi i prelivi”, Plazma keks u kategoriji „Slatkiši”, Forma Ideale u kategoriji „Nameštaj”, Zaječarsko u kategoriji „Pivo”, Zlatiborac suvomesnati proizvodi u kategoriji „Meso i mesne prerađevine” i Merix deterdžent u kategoriji „Kozmetika i sredstva za higijenu”.

U konkurenciji za nagradu „Moj izbor” ove godine je učestvovalo oko 1.000 domaćih proizvoda i brendova.

Priznanja „Miljenik potrošača” i „Moj izbor” dodeljuju se isključivo na osnovu glasova potrošača.

U okviru svečanosti uručene su i nagrade „Dobročinitelj”, za najodgovornije kompanije i organizacije u Srbiji.

Dobitnici priznanja za društveno odgovorne aktivnosti tokom 2020. i 2021. godine su: Coca-Cola HBC Serbia, NIS a.d. Novi Sad, OTP banka Srbija AD Novi Sad, Forma Ideale d.o.o. i Henkel Srbija d.o.o, dok jeZlatnu plaketu „Dobročinitelj” dobila Novak Đoković Fondacija.

Cilj akcije Dobročinitelj jeste podsticanje organizacija i pojedinaca u Srbiji da ulažu u razvoj zajednice u kojoj žive i rade, da čuvaju životnu sredinu, kao i da pomažu građanima kojima je pomoć neophodna. Takođe, cilj je podsticanje kompanija koje posluju u Srbiji da budu društveno odgovorne i da doprinesu poboljšanju života svojih zaposlenih, njihovih porodica i društva u celini.

Svečana dodela priznanja „Miljenik potrošača”, „Moj izbor” i „Dobročinitelj” organizovana je u sklopu kampanje „Najbolje u Srbiji”, koju sprovodi udruženje „Moja Srbija”, uz podršku Grada Beograda i Centra potrošača Srbije.

Izvor: mojasrbija.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiPuter, dezodorans, mleko za telo su kod nas duplo skuplji nego „preko“: Profesorka Popović otkriva zašto je to tako Na vrh strane