Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Idete na more? PET SAVETA kako da letujete JEFTINIJE

29. maj 2017. 09:02:28 Pročitano 2883 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Do početka leta ostalo je tri nedelje, a to znači da su godišnji odmori praktično "pred vratima". Za mnoge je upravo ovo doba godine kada se potroši više novca, što planirano, ali i neplanirano.

Ovo je nekoliko saveta, koji vam mogu pomoći da vaši troškovi na letovanju budu što manji, prenosi B92.

 

 

 

 

 

1. Alternativni pravci u saobraćaju

Ako želite da uštedite na putarini, na more se uputite starim putevima umesto auto-putem.

2. Izbegavajte skupe restorane i kafiće

Dobro je poznato kako su u mnogim ugostiteljskim objektima na moru cene preskupe. Stoga birajte jeftinije, malo udaljenije, ali kvalitetne opcije.

3. Ne iznajmljujte ležaljke i suncobrane na plaži

Na plažu valja doći dobro pripremljen. Predlažemo da suncobrane i manje ležaljke ponesete sa sobom kako ne bi nepotrebno trošili novac.

4. Ponesite hranu i piće sa sobom

Mnogi trgovački lanci u svojim radnjama na moru imaju višee cene. Stoga nije loše poneti najvažnije namirnice sa sobom i tako dodatno uštedeti.

5. Ne kupujte na štandovima

Iako vam se na prvi pogled čini da se na štandovima lokalaca ne može potrošiti dosta novca, to je greška. Malo po malo, vaš novčanik će biti sve tanji.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeSavetiVolonteri CEPS-a u obilasku prodavnica i pijaca, januar 2018. godine Na vrh strane