Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Održana tribina "Potrošači u teoriji i praksi marketinga"

10. novembar 2016. 09:29:05 Pročitano 2080 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U petak, 21. oktobra 2016. godine, Srpsko udruženje za marketing (SeMA) je na Ekonomskom fakultetu u Beogradu  organizovalo Tribinu „Potrošači u teoriji i praksi marketinga“ u čast preminulog osnivača i dugogodišnjeg predsednika Udruženja prof. dr Branka Maričića.

Tribina se sastojala iz dva panela, čiji su učesnici bili profesori sa državnih univerziteta u Srbiji i stručnjaci iz privrede.

Dr. Mirjana Gligorijević, redovni profesor Univerziteta u Beogradu, otvorila je drugu panel diskusiju u ulozi moderatora. Redovni profesor Univerziteta u Beogradu, prof. dr Milica Kostić Stanković govorila je na temu “Komunikacija sa potrošačima u teoriji i praksi marketinga”, Vesna Novaković, pomoćnik ministra za zaštitu potrošača u Minisarstvu za trgovinu telekomunikacije i turizam, govorila je o Zakonu o zaštiti potrošača.

O primeni Zakona o zaštiti potreošača u praksi I načinu rešavanja prijava, govorila je Maja Anokić , pravni savetnik iz Centra potrošača Srbije (CEPS) .

Na kraju se skupu obratila i Marijana Agić Molnar iz GFK marketinške agencije. 

Tribina je završena aktivnim uključivanjem prisutnih profesora i gostiju u živu diskusiju o zaštiti potrošača.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeDešavanjaOdržana tribina "Potrošači u teoriji i praksi marketinga" Na vrh strane