Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Proglašenje pobednika "Najbolje iz Srbije 2014"

10. jun 2015. 07:58:50 Pročitano 2969 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Najbolji brendovi po izboru potrošača, stručne javnosti i poslovnih partnera, koji su osvojili najviše glasova u 11. akciji "Najbolje iz Srbije 2014", svečano su proglašeni 9. juna 2015. godine u Belekspocentru u Beogradu.

Na konkurs za akciju "Najbolje iz Srbije" prijavilo se 160 robnih i korporativnih brendova. Za omiljeni brend glasalo blizu 6.000 predstavnika potrošača, stručne javnosti i poslovnih partnera.

Kriterijumi za izbor najboljih brendova, definisani su metodologijom, razvijenom u saradnji sa Ekonomskim fakultetom u Beogradu.

Članovi žirija za izbor nagrade "Najbolje iz Srbije 2014" su Marko Čadež, predsednik Privredne komore Srbije, Rasim Ljajić, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Željko Sertić ministar privrede, Drago Delić, direktor Privrednog pregleda, dr Goran Petković i dr Saša Veljković, profesori Ekonomskog fakulteta u Beogradu, Vera Vida, predsednica UO Centra potrošača Srbije, Stojan Vučinić, predstavnik Jugoinspekta, Miša Lukić, predsednik UO "Leo Burnett" i dr Slobodan Milosavljević, savetnik predsednika PKS.

Akciju  organizuju Privredna komora Srbije, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i dnevni ekonomski list "Privredni pregled".

Pobednici dobijaju pravo da znak „Najbolje iz Srbije 2014“ koriste kao znak kvaliteta i poverenja na proizvodima, kao i u promotivnim i marketinškim aktivnostima.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeDešavanja Na vrh strane