Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Dodeljena priznanja “Moj izbor 2014″ za duštvenu odgovornost

04. oktobar 2014. 17:45:36 Pročitano 3120 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U utorak, 30. septembra 2014. godine, u Svečanoj sali Skupštine grada, po četvrti put, svečano su dodeljena priznanja “Moj izbor” za društvenu odgovornost.

Ove godine dodeljeno je 13 priznanja kompanijama za njihove društveno-odgovorne akcije, kao i dve zlatne medalje za najodgovorniju kompaniju i za najbolju društveno-odgovornu aktivnost u 2014. godini.

Kompanija NIS a.d. proglašena je za najodgovorniju kompaniju, dok je Gorska služba spasavanja Srbije dobila zlatnu medalju za najbolju društveno-odgovornu aktivnost, za svoje angažovanje tokom majskih poplava.

Priznanja „Moj izbor“ dobili su i Telekom Srbije a.d. za akciju „Kada voziš parkiraj telefon“, Victoria Group a.d. za ulaganje u zdravstvo, Eurobank a.d. za akciju „Veliko srce“, Trayal korporacija za podršku lokalnoj zajednici, Telenor d.o.o, za akciju „Internet za sve“, Coca-Cola Sistem, za akciju „Pokret za radost“, ProCredit Bank a.d, za akciju „Podrška susedima“, MK Group d.o.o, za „Zadužbinu porodice Kostić“, VIP Mobile d.o.o, za podršku razvoju sporta, Banca Intesa a.d, za ulaganje u humanitarne projekte, Univerexport d.o.o, za dečiji osmeh, Mona, za podršku razvoju kulture i Biomelem d.o.o, u kategoriji „mala preduzeća za našu zajednicu“.

Dodelu priznanja “Moj izbor” za društvenu odgovornost tradicionalno organizuje Udruženje “Moja Srbija”, uz podršku Grada Beograda, Kancelarije potpredsednika Narodne skupštine Republike Srbije dr Vladimira Marinkovića i Privredne komore Beograda. Cilj ove akcije je isticanje kompanija, koje na odgovoran način posluju i brinu o svojim radnicima, o životnoj sredini, o lokalnoj zajednici i o društvu uopšte.

“Kada smo pre četiri godine pokrenuli kampanju „Srbija ima kvalitet“ i u okviru nje dodelu priznanja „Moj izbor“ za najomiljenije domaće proizvode i brendove, cilj nam je bio da, koristeći isključivo glasove kupaca, istaknemo najbolje domaće proizvođače i da na taj način podstaknemo razvoj domaće proizvodnje u Srbiji. Ova akcija je naišla na veliko odobravanje i podršku kompanija koje posluju u našoj zemlji, a danas se sa pravom možemo pohvaliti da je „Moj izbor“ jedno od retkih priznanja u srpskoj privredi koje ne može dobiti svako.

Upravo na snazi i vrednosti novoizgrađenog brenda „Moj izbor“, odlučili smo da ustanovimo i priznanje za društvenu odgovornost, jer kvalitet proizvoda i usluga, bez odgovornog poslovanja, nije sam po sebi dovoljan. I zato je dobro da svi zajedno ističemo kompanije, koje u zajednicu u kojoj posluju ulažu više nego što su to njihove zakonske obaveze,” izjavio je Milan Ristić, predsednik Udruženja “Moja Srbija”.

Izvor: mojasrbija.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeDešavanjaUdruženje RODITELJ je ostvarilo saradnju sa Centrom potrošača Srbije Na vrh strane