Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Srbi vagaju gde daju svaki dinar

02. novembar 2015. 10:20:24 Pročitano 2041 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U Srbiji 72 odsto stanovnika dobro razmisli o trošenju svakog dinara, pokazalo je istraživanja o štednim navikama građana. Istraživanje koje je za Erste grupu uradila austrijska istraživačka agencija IMAS internacional pokazuje i da 55 odsto građana Srbije radije kupuje u diskontima.

Stav "samo jednom se živi, častim se stvarima koje želim i nije mi važno koliko ću novca imati u budućnosti", zauzima približno jedna petina ispitanika, izjavio je direktor Sektora istraživanja IMAS-a Anzgar Lohner. 

Kako kaže, većina ispitanika je rekla da u slučaju velikih nabavki gleda specijalne ponude, koje su niže od uobičajenih. 

Kako je naveo, visok procenat ispitanika, njih 93 odsto tvrdi da u svakom momentu upravlja svojom finansijskom situacijom, dok 83 odsto smatra da drži pod kontrolom mesečne izdatke i rashode. 

Ipak, približno polovina navodi da često potroši više novca nego što je planirano. 

Lohner je naveo da je istraživanje urađeno u avgustu na reprezentativnom uzorku od 500 ispitanika u celoj Srbiji, svih starosnih grupa, koji predstavljaju štedno sposobnu populaciju stariju od 15 godina. 

To je peto uzastopno godišnje istraživanje koje je IMAS u Srbiji uradila za Erste grupu, a istovremeno je sprovedeno i u drugim zemljama u kojima Erste posluje, u Austriji, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji i Hrvatskoj.

Izvor: b92.net

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiHRISTOS SE RODI! Na vrh strane