Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Evo kako izgleda ispravan fiskalni račun!

19. oktobar 2015. 15:10:51 Pročitano 2320 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Građani sve više prijavljuju izdavanje lažnih fiskalnih računa, pa u Poreskoj upravi objašnjavaju kako razlikovati ispravan od neispravnog fiskalnog isečka - po znaku ocila na donjem delu računa.

"Fiskalni račun najlakše je prepoznati po fiskalnom znaku koji se sastoji od četiri očila, razdvojenih krstom i ispisanih u kvadratu, a nalazi se u donjem delu računa. Pored toga, fiskalni isečak mora imati jasne podatke o samom trgovcu, uključujući pun naziv obveznika i objekta, kao i adresu objekta - rekli su Tanjugu u Poreskoj upravi.

Izdavanje predračuna ili međuračuna, koji su veoma slični fiskalnim računima, kako dodaju, nije sporno, ali ukoliko prilikom plaćanja kupac ili gost dobije fiskalni isečak koji, kad plati robu ili uslugu, treba i da uzme i sačuva u krugu od 20 metara po izlasku iz objekta.

Predračuni, međuračuni ili takozvani blok-računi, najviše su zastupljeni u ugostiteljskim objektima.

Takvo objašnjenje poreznici su ponudili, budući da se pokazalo da građani, dva meseca nakon aktiviranja "poreskog alarma", najčešće prijavljuju neizdavanje fiskalnih računa i izdavanje lažnih računa.

Na specijalnnom portalu Poreske uprave www.poreskialarm.rs, gde građani mogu da prijave uočene poreske nepravilnosti u radu poreskih obveznika, a u funkciji je od 6. avgusta 2015. godine.

Građanima je omogućeno da i tim putem prijave obveznike kod kojih uoče nepravilnosti u poslovanju odnosno sve koji ne poštuju zakon i izbegavaju plaćanje poreza i drugih javnih prihoda.

Poreske nepravilnosti koje prijavljuju građani su veoma značajne za analizu rizika koja se pokazala kao izuzetno efikasna metoda u postupku izbora obveznika koji će se kontrolisati, navode u Poreskoj upravi.

Izvor: Novosti.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiEvo kako izgleda ispravan fiskalni račun! Na vrh strane