Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Telekom, Telenor i Vip otkupili dokumentaciju za frekvencije

06. oktobar 2015. 09:32:52 Pročitano 1869 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Telekom Srbije, Telenor i Vip otkupili su konkursnu dokumentaciju za učešće u postupku javnog nadmetanja za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija u opsegu 791-821/832-862 MHz koje će operatori koristiti za dalje unapređivanje mobilne telefonije 4. generacije, saopštila je danas Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge.

Nakon što je u junu ove godine uspešno okončan proces prelaska sa analognog na digitalno emitovanje televizijskog signala, oslobođen je deo spektra koji su emiteri ranije koristili za analogno emitovanje.

 

Taj deo spektra, takozvana "digitalna dividenda", ponuđen je operatorima elektronskih komunikacija, navedeno je u saopštenju.

Nakon isteka roka predviđenog za otkup konkursne dokumentacije, pozivu za učešće u postupku javnog nadmetanja odazvali su se svi operatori mobilne telefonije koji svoje usluge pružaju u Srbiji.

Regulatorna agencija za elektronske komunikacije i poštanske usluge će sprovesti postupak javnog nadmetanja saglasno svojim ovlašćenjima i u skladu sa Pravilnikom o minimalnim uslovima za izdavanje pojedinačnih dozvola za korišćenje radio-frekvencija po sprovedenom postupku javnog nadmetanja u radio-frekvencijskim opsezima 791-821/832-862 MHz koji je donelo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, dodaje se u saopštenju RATEL-a.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiTelekom, Telenor i Vip otkupili dokumentaciju za frekvencije Na vrh strane