Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Zaštita kolektivnih interesa potrošača

22. januar 2015. 08:20:00 Pročitano 2484 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Centar potrošača Srbije tokom 2014. godine je  primio  preko 6.500 prijava potrošača. Najveći broj prijava odnosio se na  usluge mobilnih operatera kao i kvalitet mobilnih telefona, zatim  prijave koje su se odnosile na  obuću, odeću, računare, belu tehniku, usluge javnih komunalnih preduzeća, nameštaj, turističke i druge usluge i hranu.

Donošenjem novog zakona o zaštiti potrošača  pored izmena, u definisanju rokova, pojašnjenju pojedinih pojimova kao i proširenju ingerencija Tržišne inspekcije  dobili smo i jedan novi , nadamo se uspešan oblik zaštite potrošača. U pitanju je zaštita kolektivnog interesa potrošača.

Kada pojedinačna „borba „ zataji,  a ponašanje trgovca je takvo da šteti velikom broju potrošača,  može se pokrenuti zaštita kolektivnog interesa.  Kako u Centar potrošača Srbije stiže sve veći broj prijava potrošača, koji se žale na iste trgovce, koji na  indentičan način krše prava potrošača, odlučili smo da krenemo sa ovom praksom.

Prvi zahtevi za zaštitu kolektivnog interesa potrošača upućeni su Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiAnaliza kukuruza na aflatoksin još nije gotova Na vrh strane