Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Policija u Rumi pronašla pola tone slatkiša pravljenog od otpada!

08. decembar 2014. 08:07:51 Pročitano 2705 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Policija je u jednom stanu u Rumi pronašla 500 kilograma guste kremaste mase nalik na “eurokrem”, za koji se sumnja da je pravljen od otpada. Identitet muškarca koji se sumnjiči da je pravio lažni krem, policija nije saopštila.

Protiv ovog lica biće podneta krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju. Kod njega su pronađene čokolade i drugi slatkiši, kao i gomila praznih tegli, za koje se sumnja da je osumnjičeni prodavao po nižoj ceni na pijaci.

- Prilikom pretresa stana kod njega je, osim 500 kilograma mase koja podseća na “eurokrem”, pronađeno i 89 već napunjenih plastičnih tegli - saopšteno je PU u Sremskoj Mitrovici.

- Sumnja se da je otpadni krem, za koji se još uvek utvrđuje gde ga je nabavljao, delom pakovan u plastične tegle, a delom pomešan sa sredstvom za zgušnjavanje i razlivan u plehove, a zatim pakovan u foliju – saopštila je policija.

Izvor: Telegraf.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiOpasni pesticidi pronađeni u još OSAM proizvoda "Juvitane" Na vrh strane