Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


NE NASEDAJTE! Pojavile se kopije "Medenog srca" i "Negro bombona"

07. jun 2014. 09:57:13 Pročitano 3171 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Na tržištu u Srbiji pojavile su se kopije tri proizvoda konditorske kompanije "Pionir" iz Subotice, koje tržištna inspekcija trenutno pleni, saopštila je danas ta kompanija. Kako je navedeno, prodaju se kopije "negro bombona", "medenog srca" i "minjon kocki". "Pionir" je podsetio da je žigom zaštitio svoje proizvode i da je "česta meta falsifikovanja, i to pretežno od strane inostranih kompanija". Mole se svi potrošaći koji na tržištu primete falsifikovane proizvode, da odmah prijave tržišnoj inspekciji ili direktno kompaniji „Pionir“ na broj telefona 063/547-284.

 

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiDomaćinstva raspolagala sa 56.414 dinara Na vrh strane