Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


RRA TREBA DA OTKLONI DILEME U VEZI SA OBUSTAVOM EMITOVANjA KABLOVSKIH PROGRAMA

23. maj 2014. 10:57:58 Pročitano 2507 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u pismu upućenom Republičkoj radiodifuznoj agenciji (RRA), ocenio je da bi bilo potrebno, dobro i korisno i pozvao RRA da zvaničnim saopštenjem otkloni sve dileme koje su u vezi sa aktuelnim isključenjem programa kablovskih televizija od strane nekih operatora stvorene u javnosti.

S tim u vezi poverenik Rodoljub Šabić izjavio je i sledeće:

"Neki operatori su za ovakav postupak javnosti i svojim korisnicima kao "objašnjenje" ponudili tvrdnju da su "u skladu sa instrukcijama dobijenim od RRA", obustavili emitovanje kablovskih programa.

Za veliki broj korisnika ovakvo "objašnjenje" iz mnogo razloga nije prihvatljivo. Ne mogu da prepoznaju valjan pravni osnov za ovakav postupak, a što je još važnije ni faktičke razloge koji bi govorili njemu u prilog, budući da sasvim očigledno u velikom delu (dokumentarni, edukativni, istorijski, informativni...) kablovski programi ni na kakav način nisu u suprotnosti s onim što preporuka RRA sugeriše.

Mnogi su dakle u ovakvom postupku operatora videli i neopravdano uskraćivanje informacija i kršenje ugovornih odnosa, odnosno uskraćivanje usluga koje su ugovorene i za koje plaćaju.

Po mojim saznanjima, potvrđenim i u neposrednom razgovoru sa nekim od članova Saveta RRA, "objašnjenje" koje pomenuti operatori nude ne odgovara istini.

Preporuka RRA, u okviru njenih zakonskih ovlašćenja mogla se odnositi i ubeđen sam, odnosila se na potrebu organizovanja i emitovanja programa koji bi bio u skladu sa odlukom Vlade o proglašenju trodnevne žalosti u Republici Srbiji odnosno s atmosferom žalosti zbog posledica tragičnih događaja, a ni u kom slučaju ne na ukidanje kompletnih programa."

Izvor: http://www.poverenik.rs/sr/saopstenja/1805-rra-treba-da-otkloni-dileme-u-vezi-sa-obustavom-emitovanja-kablovskih-programa.html

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiBeograd 159. na listi najskupljih gradova sveta Na vrh strane