Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Pomoć ugroženima od poplava

18. maj 2014. 13:24:47 Pročitano 2878 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Centar potrošača Srbije pridružio se pružanju pomoći ugroženima kroz doniranje paketa sredstava za održavanje higijene i volontiranje aktivista CEPS-a u prihvatilištima za ugrožene. Ovim putem molimo sve potrošače da nastave sa pružanjem pomoći, ne samo danas već i u narednom periodu. Takođe, apelujemo na trgovce da u skladu sa njihovim mogućnostima doniraju finansisku i materijalnu pomoć.

Molimo sve građane da prate obaveštenja Crvenog krsta Srbije i da pruže pomoć tamo gde je najpotrebnija, njihove i stranice Crvenog krsta Beograd na društvenim mrežama su: https://www.facebook.com/redcrossofserbia i https://twitter.com/crvenikrstinfo

Vaše malo, sada mnogo znači ljudima koji su ostali bez svojih domova!

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiEPS priznao da su nas pokrali na struji Na vrh strane