Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Kamata na dinarske pozajmice ne ide ispod 13 odsto

23. april 2014. 08:15:44 Pročitano 2631 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dinarski krediti neće biti jeftiniji od 13 odsto godišnje jer je to kamata koju država daje na zapise. Dinarske kredite moguće je uzeti uz godišnju kamatu od 17,5 do 22 odsto. Dvogodišnji zajam od 230.000 dinara u proseku košta oko 300.000 uz mesečnu ratu od 12.500 dinara.

Takvu cenu diktira Vlada Srbije zaduživanjem i prodajom državnih hartija od vrednosti.

Profesor Beogradske bankarske akademije Zoran Grubišić tvrdi da ne treba očekivati niže kamate od onih po kojima banke od države kupuju obveznice.

- Uprava za javni dug prodavala je u martu zapise po godišnjoj kamatnoj stopi i od 13 odsto. To znači da banke neće ponuditi kamate građanima i privredi ispod toga na bilo koju vrstu zajma. Svakako će ići preko - kaže Grubišić.

Od početka godine Ministarstvo finansija je prodalo trezorske zapise vredne više od 800 miliona evra i obezbedilo zaradu oko 50 miliona evra bankama, koje su kredite davale na kašičicu. Za poslednjih šest meseci 2013. kreditiranje je smanjeno za 168 miliona dinara.

- Problem je to što nemamo dovoljno kvlitetnih potencijalnih klijenata i što su mnogi rizični iz ugla vraćanja kredita. Zato banke i ulažu novac u državne hartije - kaže za “Blic” Vladimir Čupić, predsednik IO AIK banke. 

Aleksandar Ćalović, zamenik predsednika IO Čačanske banke, dodaje „da su zapisi jedan od načina da banke uposle novac”. 

- Na državnim hartijama se dosta zarađuju. S druge strane, nemate dobra preduzeća kojima bez rizika možete dati kredit, a mnogo je nenaplativih zajmova - kaže Ćalović.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiBadava se žale distribuciji na račune Na vrh strane