Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


ŠTA JEDEMO? Kvalitet hrane srpski, cene evropske.

21. april 2014. 08:36:25 Pročitano 2783 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Kvalitet hrane u Srbiji ne odgovara kvalitetu u Evropskoj uniji, ali su cene kao evropske, a u nekim slučajevima, kao što su meso i suhomesnati proizvodi, i više za 20 do 30 odsto, izjavili su Tanjugu predstavnici udruženja potrošača.

Predsednica Centra potrošača Srbije (CEPS), Vera Vida, rekla je da najpre treba praviti razliku u pogledu kvaliteta i bezbednosti hrane, jer je jedno bezbednost hrane, a drugo pitanje je da li je kvalitetna ili ne.

Što se tiče Srbije, kvalitet sigurno ne odgovara onom kvalitetu koji imaju građani EU, jer mi mnogo novca dajemo za hranu a nismo sigurni da je baš takvog

kvaliteta koji je napisan u deklaraciji, rekla je Vida za Tanjugu.

"Takođe, potrošače u Srbiji, nažalost, zbog siromaštva i bede u kome se nalaze, opredeljuje cena prilikom kupovine pojedinih proizvoda, naročito suhomesnatih, tako da čak i na račun sopstvenog zdravlja ne vode računa, već kupuju ono što odgovara njihovom džepu", tvrdi Vida.

Ona je napomenula da udruženja za zaštitu potrošača nemaju sredstava da rade uporedna ispitivanja koja po zakonu mogu da rade, tako da mali broj kontrola koje vrše nadležne državne inspekcije, počev od veterinarske do poljoprivredne, predstavljaju samo reper da li je hrana kvalitetna i da li sadržaj odgovara deklaraciji.

Kada je reč o cenama, Vida je rekla da "kvalitet nije evropski, ali nažalost imamo evropske cene, od suhomesnatih do konditorskih proizvoda".

U regionu su, pak, kako navodi, cene prilično ujednačene, nema velikih odstupanja, a iza Srbije su po cenama hrane Albanija i Makedonija.

Predsednik Pokreta za zaštitu potrošača Beograda, Petar Bogosavljević, slaže se da cene hrane u Srbiji nisu u skladu sa kvalitetom, i dodaje da su "retko kada to i bile u potpunosti".

"Rezultati uporednog ispitivanja kvaliteta pokazali su da smo imali proizvode u visokoj zoni ekstra i odličnog kvaliteta koji su imali sasvim prihvatljive cene za potrošače, i obrnuto, imali smo proizvode koji su imali veoma visoku cenu, ali su eliminisani iz postupka senzornih analiza, jer su laboratorijskim ispitivanjima utvrđene odredjene neispravnosti, bilo mikrobiološke ili hemijske", rekao je Bogosavljević.

Najviše neispravnosti, prema njegovim rečima, bilo je kod usitnjenog i oblikovanog mesa, osvežavajućih bezalkoholnih pića, meda...

"Prisutna je pohlepa za profitom, i zbog toga mora da postoji intenzivno praćenje onog što se dešava na tržištu, pre svega da bi se obezbedila fer konkurencija kvalitetom, jer najveće štete mnogi proizvodjači trpe upravo zbog nefer konkurencije", zaključio je Bogosavljević.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiBadava se žale distribuciji na račune Na vrh strane