Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


EPS traži više ššaltera pred isticanje roka za reprogram duga

29. novembar 2013. 07:54:26 Pročitano 2735 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Elektroprivreda Srbije (EPS) zatražila je od svih elektrodistribucija u sastavu tog preduzeća da puste u rad više šaltera pred isticanje roka za sklapanje ugovora o reprogramu duga za stuju kako bi svi koji to žele mogli da sklope ugovore, rečeno je u toj kompaniji.

 

EPS traži od distribucija i da šalteri rade ceo dan, u subotu 30. nevembra, kada je poslednji rok do koga dužnici mogu da sklope ugovor o reprogramu. 

Sporazum o reprogramu duga do 25. novembra potpisalo je 205.277 dužnika, od toga 193.044 domaćinstava i 12.233 preduzeća, rekao je juče v.d direktora EPS-a Aleksandar Obradović.

- Reprogramirano je 12 milijardi dinara duga, što je oko 15 odsto ukupnog duga. Dužnici koji ne izmire nagomilani dug ući će u proces prinudne naplate kod izvršitelja, a ako to ne bude moguće, sledi sudski postupak - rekao je Obradović.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiGMO: Nije otrov, ali nije ni zdravo Na vrh strane