Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


CEPS pita, Direkcija za javni prevoz odgovara

11. jul 2013. 16:39:22 Pročitano 3461 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Određeni broj potrošača obratio se CEPS-u sa pitanjem da li ove nalepnice koje su osvanule na autobusima u Beogradu predstavljaju novi teror Bus plusa i da li postoji neki zakon na osnovu kojeg su putnici dužni da obezbede sitan novac.

Kako zakonom nigde nije reguslisana da je bilo ko od potrošača ili  putnika u obavezi da spremi sitan novac, Centar potrošača Srbije se obratio Direkciji za javni prevoz kako bi dobio pravu informaciju u vezi sa tim.

Nakon što je CEPS kontaktirao Direkciju za javni prevoz 11.07.2013. godine, tačnije g-dina  Milana Milanovića, a u vezi sa postavljanjem molbe da putnici u gradskom prevozu pripreme tačan iznos novca za karte ili novčanicu od 200 dinara, dobili smo informaciju da ne postoji nijedan akt na koji se poziva Direkcija za javni prevoz da je pravno obavezujuće da putnici postupe po obaveštenju u vozilima gradskog prevoza, već da je to molba kojom bi se eventualno olakšalo plaćanje karata. To bi nadalje značilo da putnici nisu u obavezi da postupe po molbi Direkcije već da bi , prema rečima Direkcije, olakšalo vozačima i putnicima plaćanje karata.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiEgipat „all inclusive“: Od kupanja na peščanim plažama do ratnog stanja! Na vrh strane