Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Egipat „all inclusive“: Od kupanja na peščanim plažama do ratnog stanja!

06. jul 2013. 14:48:49 Pročitano 2927 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Saopštenje Yute.

Vezano sa Saopštenje Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije od 04.07.2013.g. u kome je objavljena preporuka građanima koji su nameravali da putuju u Egipat da to ne čine, članice Nacionalnog udruženja turističkih agencija YUTA, koje organizuju putovanja naših građana u Egipat održale su dana 04.07.2013.g. hitan sastanak na kojem su doneti sledeći zaključci:

  • 1. Prema dostupnim informacijama od predstavnika organizatora putovanja turistički promet u turističkim destinacijama Egipta se odvija nesmetano i nisu zabeleženi otkazi aranžmana i čarter letova zbnačajnijeg obima u organizaciji touroperatora iz zemalja Evrope i sva predviđena putovanja članice YUTA će realizovati.
  • 2. Turističke agencije članice YUTA razumeju zabrinutost putnika za svoju bezbednost i želju da svoj odmor provedu na način lišen svake zabrinutosti.
  • 3. Svi putnici koji žele da otkažu zaključene ugovore sa organizatorima putovanja, to mogu učiniti u skladu sa zakonom podnošenjem pismenog otkaza.
  • 4. Turistička agencija, organizator putovanja je dužna da po svakom zahtevu postupi u zakonskom roku od 15 dana i da putnika obavesti o njegovim pravima i obavezama u vezi otkaza.

TURISTIČKE AGENCIJE:

KON TIKI TRAVEL

PONTE TRAVEL

FILIP TRAVEL 

ODEON WORLD TRAVEL

ARGUS TOURS

BIG BLUE TRAVEL

SUNLINE TRAVEL

SAB INTERNATIONAL

MATICO

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiEgipat „all inclusive“: Od kupanja na peščanim plažama do ratnog stanja! Na vrh strane