Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Zašto Hrvati povlače Munchmallow iz supermarketa: Ovo je pozadina priče, oglasila se i kompanija

10. oktobar 2023. 14:58:48 Pročitano 576 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Hrvatski lanac supermarketa, Konzum, saopštio je da sa polica svojih objekata povlači proizvode Munchmallow family od 210 grama i Munchmallow pakovanje od 105 grama, sa rokom važenja zaključno sa 15. februarom naredne godine.

Podsećamo, proizvođač je Jaffa d.o.o Crvenka.

Kao razlog povlačenja navode promenjena organoleptička svojstva proizvoda. Uz izvinjenje građanima, dodali su da će svima, koji proizvod vrate u prodavnicu, biti vraćen novac.

A ovim povodom se oglasila i kompanija:

"Jaffa Crvenka donela je odluku da zameni Munchmallow 105 g i 210 g, sa rokom trajanja do 15.2.2024. svežim proizvodima, zbog izmenjenog ukusa na pojedinim proizvodima, a svi proizvodi su potpuno zdravstveno bezbedni za upotrebu. Zamena proizvoda je skoro u potpunosti završena i na policama u Srbiji i regionu se nalaze proizvodi u novoj ambalaži ˝Sav od Igre˝. Jaffa Crvenka ozbiljnu pažnju poklanja kontroli kvaliteta i bezbednosti, a kako bi u potpunosti bila sigurna u ispravnost proizvoda, zajedno sa akreditovanim laboratorijama kontinuirano sprovodi i obimna dodatna laboratorijska ispitivanja".

Izvor Telegraf Biznis

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiNOVE CENE ZA ŠEĆER, HLEB, MLEKO Drugi talas zamrzavanja na snazi: Šta je poskupelo, a šta ne sme Na vrh strane