Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Obmanjuju li trgovci kupce bele tehnike

26. januar 2023. 10:16:20 Pročitano 358 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Povodom teksta objavljenog u prošlom broju Potrošača o tome da trgovci belom tehnikom nude kupcima ugovore o osiguranju uređaja kao produžene garancije, pitali smo Sektor za zaštitu potrošača u Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine za komentar. Višnja Rakić, pomoćnik ministra za potrošače, rekla je da se iz teksta nedvosmisleno može zaključiti da je reč o ugovoru o osiguranju, što nije predmet regulisanja Zakona o zaštiti potrošača.

– Da li trgovac pre zaključenja ugovora predugovorno informiše potrošača o predmetu ugovora, odnosno da li obmanjuje potrošača da se radi o garanciji, a ne o ugovoru o osiguranju, sa ove pozicije se ne može nedvosmisleno utvrditi. Ovo može biti utvrđeno inspekcijskim nadzorom – kaže Rakićeva. Ona objašnjava da garancija ne mora uvek biti besplatna, imajući u vidu da ona obavezuje izdavaoca garancije pod uslovima pod kojima je data.

Da bi privukao kupce, izdavalac garancije ne uslovljava kupca, već garancija važi za artikal bezuslovno. U nekim slučajevima, da bi važila data garancija, potrošač mora da registruje na primer uređaj na određeni sajt proizvođača, negde se garancija plaća, negde je uračunata u cenu, negde važi pod uslovom da se radi redovan servis koji se plaća (npr. za automobile, klima-uređaje i sl.) kod ovlašćenog servisera – kaže naša sagovornica.

Izvor: politika.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiISTRAŽIVANJE O MOBILNOSTI U EVROPI Na vrh strane