Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


PROMENE OD 1. FEBRUARA: Naši državljani širom inostranstva moći će da koriste ove usluge

25. januar 2023. 12:03:14 Pročitano 359 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

DRŽAVLjANI naše zemlje koji žive u inostranstvu će od 1. februara imati mogućnost da u ambasadama i diplomatsko-konzularnim predstavništvima Srbije, širom sveta, postanu eGrađani i koriste elektronske usluge na Portalu eUprava euprava.gov.rs, kao i portalima apr.gov.rs , lpa.gov.rs, e-zdravlje.gov.rs, moj.esdnevnik.rs, efaktura.mfin.gov.rs i mojaprvaplata.gov.rs.

- Sa predstavnicima diplomatsko-konzularnih predstavništva sam imao danas razgovor i uverio se kako teku obuke za omogućavanje ove usluge u ambasadama i DKP-ovima.

Jednom kada postanu eGrađani naši državljani mogu da koriste mnoge usluge elektronske uprave 24 sata dnevno, 7 dana u nedelji. Nastavljamo put digitalizacije Srbije - objavio je ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović.

Izvor: novosti.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVesti Na vrh strane