Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


IKEA opoziva TROLIGTVIS putnu šolju zbog neusklađenosti sa zahtevima kompanije IKEA

17. januar 2020. 11:27:21 Pročitano 882 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

IKEA poziva sve kupce koji poseduju TROLIGTVIS putnu šolju s oznakom „Proizvedeno u Indiji“ (Made in India) da prestanu da je koriste. Nedavni izveštaji testova pokazuju da proizvod može da poveća nivoe hemikalija iznad propisanih granica. Stoga kompanija IKEA poziva sve kupce koji poseduju ovu putnu šolju da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA i dobiju pun povraćaj novca.

Kompanija IKEA veoma ozbiljno shvata bezbednost proizvoda. Svi tipovi IKEA proizvoda kontinuirano se testiraju i usklađeni su sa važećim standardima i zakonodavstvom, kao i IKEA zahtevima. IKEA je nedavno dobila izveštaje testova koji pokazuju da putna šolja može da poveća nivoe dibutil ftalata (DBP) iznad propisanih granica. Pre mnogo godina, kompanija IKEA je odlučila da zabrani svaku upotrebu ftalata u proizvodima koji dolaze u kontakt s hranom i shodno tome zaustavila je prodaju putne šolje tokom ispitivanja. Ispitivanje je pokazalo da putna šolja s oznakom „Proizvedeno u Indiji“ može biti pogođena.

TROLIGTVIS putna šolja je u prodaji od oktobra 2019. godine. Kompanija IKEA poziva kupce koji poseduju ovu putnu šolju s oznakom „Proizvedeno u Indiji“ da proizvod vrate u bilo koju robnu kuću IKEA i dobiju pun povraćaj novca. Nije neophodan nikakav dokaz o kupovini, poput računa. Za više informacija, molimo da posetite www.ikea.rs ili pozovite besplatnu liniju na broj  011/7 555 444.

Kompanija IKEA se izvinjava zbog bilo kakvih neugodnosti koje ovaj opoziv može prouzrokovati.

 

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiTačna računica: Koliko koštaju pripreme za Vaskrs i kako uštedeti Na vrh strane