Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Vlasnik SAB-a svaljuje krivicu na grčke partnere

27. jun 2018. 14:41:27 Pročitano 1390 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Tvrdi da će prodati imovinu i da će svima biti vraćeno od 70 do 100 odsto iznosa koji su uplatili. – Inspekcija još utvrđuje koliki je iznos štete i da li će polisa od 300.000 evra moći sve da pokrije.

Vasnik turističke agencije „SAB travel” čiji su putnici ostali bez plaćenih aranžmana u Grčkoj, Stevan Buđić, tvrdi da su problemi ove firme počeli kada su vlasnici zakupljenih kuća u Grčkoj počeli da odbijaju turiste. On je rekao i da agencija postoji 26 godina i da ne postoji nikakva želja da se napravi profit na teret korisnika usluga.

Ovim prilično tankim objašnjenjem on pravda činjenicu da je agencija preko noći otkazala 2.249 aranžmana zbog čega će najmanje pet hiljada ljudi ove godine ostati bez letovanja. Osim jeftinijih aranžmana u Grčkoj ova agencija prodavala je i skupa putovanja širom sveta.

Postavlja se takođe i pitanje zašto je Buđić, koji se poziva na dugogodišnju tradiciju, prećutao podatak, koji se može proveriti na sajtu APR-a i Narodne banke Srbije, koji pokazuje da firma koja je otkazala angažmane „SAB travel” zvanično postoji samo četiri godine. Druga, registrovana na istoj adresi – „SAB internešenel” posluje 26 godina ali je u blokadi već godinu i po dana za iznos od 50 miliona dinara.

Vlasnik agencije krivicu svaljuje na inostrane partnere. Gostujući na TV Prva, on je objasnio da su vlasnici četiri kuće, koje je ova agencija zakupila i platila u potpunosti, zaključali vrata svojih kuća za srpske turiste koji su trebali da u njih uđu i započnu letovanje.

Izvor: Politika.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiEPS nije podneo zahtev za poskupljenje struje Na vrh strane