Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Herbalajf kažnjen sa 200 miliona dolara

18. jul 2016. 07:36:08 Pročitano 2055 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Menadžment firme Herbalajf je u petak pristao da plati 200 miliona dolara, da promeni način poslovanja, kao i da izmiri potraživanja saveznih regulatora , jer su dovodili ljude u zabludu da će se brzo obogatiti prodavajući njihove proizvode.

Kompanija Herbalajf  je, kako navode federalni agenti u svojoj tužbi, obmanjivala ljude da postanu njegovi distributeri ili članovi. Pokazivali su im video snimke i brošure njihovih distributera koji lagodno žive. Na snimcima su bile palate, fensi automobili i sve moguće ugodnosti, dok je zapravo realno stanje daleko prizemnije.

Naime, kako su naveli federalni agenti, veliki broj ljudi je čak bio u gubitku ili zarađivao veoma malo.

Herbalajf će moći svoje poslovanje da nastavi, ali ukoliko sve tvrdnje kojima privlače buduće saradnike budu istinite.

Izvor: Telegraf.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiApoteke nude skupu kozmetiku pred istekom roka trajanja Na vrh strane