Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


IDEMO U PLANINE Sve o zimovanju 2014: Gde je najjeftinije, a gde najskuplje

11. novembar 2014. 11:35:13 Pročitano 2416 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Za ski-pas na Kopaoniku četvoročlana porodica će ove godine za sedam dana zimovanja morati da izdvoji oko 40.000 dinara.

Oni koji za odmor odaberu Zlatibor, proći će nešto jeftinije, pa će im za sedmodnevno skijanje biti potrebno 23.000 dinara, dok će ski-karta za nedelju dana na Staroj planini porodicu koštati 18.000 dinara.

To je minimalni trošak za četvoročlanu porodicu, jer cene ski-karata zavise od perioda skijaške sezone i kategorije skijaša.

- I ove godine kopaonička ski-karta „10 u sezoni“, koja omogućava kupcima da je koriste bilo kojih deset dana u sezoni, jedinstvena je za sve tarifne periode skijaške sezone, važi u svim ski-centrima u Srbiji i košta 20.580 dinara. Samo za Zlatibor ta karta košta 12.390 dinara, a za Staru planinu 9.910 dinara - kažu u Skijalištima Srbije.

Cena dečje sezonske ski-karte je 60 odsto niža od cene karte za odrasle, s tim što deca do pet godina ne plaćaju ski-pas.

Kada se saberu svi troškovi zimovanja, za sedmodnevni odmor četvoročlana porodica ove sezone mora da odvoji najmanje 1.000 evra.

U MK Mountain Resortu na Kopaoniku kažu da imaju sve veće interesovanje gostiju iz regiona, potom iz Rusije, Rumunije, Grčke i Turske.

- Umesto stare dvosedne žičare na Krčmaru postavlja se šestosed kapaciteta 1.800 skijaša na sat, a ista žičara postavlja se i na lokaciji Gvozdac, proširujemo i staze u samom centru skijališta za po pet metara - kažu u MK Mountain Resortu.

 

 

Ski-opening

Od 4. do 7. decembra, MK Mountain Resort i Skijališta Srbije organizuju peti Ski-opening Kopaonik, koji će ponuditi bogat sportski i zabavni program. MK Mountain Resort je i ove godine za svoje goste obezbedio promotivne cene smeštaja i dvodnevni gratis ski-pas.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiDo trpeze hrana poskupi deset puta Na vrh strane