Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


V.d. direktora EPS u "seči" struje

22. novembar 2013. 07:24:46 Pročitano 2953 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Vršilac dužnosti generalnog direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Aleksandar Obradović danas je u Kraljevu sa monterima Elektrosrbije učestvovao u akciji isključenja struje jednom preduzeću u tom gradu koje ima veliki dug, saopšteno je iz tog javnog preduzeća.

 

Obradović je poručio da nema zaštićenih dužnika i da "to što su prethodne vlade i prethodna rukovodstva EPS tolerisala rasipanje državne imovine kroz neplaćanje struje nije izgovor da tako može da se nastavi i u budućnosti".

- Za svaki neplaćeni račun primenićemo zakonske mere - najavio je on.

Obradović je razgovarao sa nekoliko elektromontera o tome šta im se događa na terenu kada krenu u isključenja, i interesovalo ga je da li im policija pruža asistenciju, kao i da li se pre isključenja pravilno predstavljaju i legitimišu.

Zaključeno je da bi najbolje bilo da se tim radnicima omogući status službenih lica.

- EPS će uvek stati uz svoje zaposlene i omogućiti im da rade neometano, jer koleginice i kolege moraju da se osećaju zaštićeno. Bio sam zgrožen fizičkim napadima na montere koji su građani ove zemlje, imaju porodice i rade svoj posao - istakao je Obradović.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiOd 1.avgusta skuplji gas za domaćinstva Na vrh strane