Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Vlasnici kineskih radnji i dalje se kriju, Poreska uprava ne odustaje

19. novembar 2013. 08:44:54 Pročitano 2879 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poreska uprava potvrdila je danas da lokali u dva kineska tržna centra u Novom Beogradu, u bloku 70, i treći dan za redom ne rade.

Od subote na ovim lokalima su istaknuta obaveštenja: direktor na putu u Kinu, godišnji odmor, bolest i drugo, a kao datum ponovnog otvaranja objekata naveden je 23. novembar.

 

Odluka vlasnika ovih radnji usledila je čim je Poreska uprava najavila kontrole fiskalnih računa kineskih radnji u Srbiji.

Mobilne ekipe će biti spremne da izađu na teren u roku od sat vremena po otvaranju kineskih radnji, i od tih kontrola Poreska uprava neće odustati, naglašeno je u PU.

Kontrole će biti nastavljene i u drugim gradovima Srbije, i biće pojačane sve do Nove godine, jer je zakonska obaveza kineskih radnji da izdaju fiskalne račune, a posao Poreske uprave, da u skladu sa Zakonom, kontroliše da li se ti računi zaista i izdaju. 

U Poreskoj upravi su podsetili da su i ranije najavljivali koje će kontrole sprovoditi, kao što je bilo u slučajevima Egzita, Guče, Roštiljijade u Leskovcu, vašara Tresije, Smotre zaprega u Bečeju, Sajma kozmetike ...

Ove godine ukupno je obavljeno više od 20.000 kontrola. Osim velikih manifestacija, posebno su po grupama kontrolisane mesare, ugostiteljski objekti, splavovi, pekare i objekti brze hrane.

Izvor: Blic.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiGMO: Nije otrov, ali nije ni zdravo Na vrh strane