Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


ISTRAŽIVANJE O MOBILNOSTI U EVROPI

26. jun 2013. 07:07:41 Pročitano 2961 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Poštovani potrošači, Centar potrošača Srbije sprovodi "Istraživanje o mobilnosti u Evropi" koje ima za cilj da nam pokaže stavove građana o stepenu i kvalitetu mobilnosti.

Vaš stav je veoma važan pa Vas molimo Vas da izdvojite nekoliko minuta za popunjvanje upitnika klikom na sledeći link: https://www.surveymonkey.com/s/DGVRBGT

Istraživanje se sprovodi u sedam država u Evropi i deo je projekta "Mobilnost: paradigma evropskog građanstva". Više o projektu možete naći na stranici Centra potrošača Srbije www.ceps.rs

Zahvaljujemo se na saradnji!!

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiEgipat „all inclusive“: Od kupanja na peščanim plažama do ratnog stanja! Na vrh strane