Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Ako krećete put Severne Makedonije, SPREMITE OVE KOVANICE: Veliki broj srpskih državljana prijavljuje problem koji ima prilikom plaćanja putarine

29. jun 2022. 10:40:39 Pročitano 587 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Veliki broj srpskih državljana koji se kolima uputio ka Grčkoj, prijavljuje novinu u vidu toga da radnici na naplatnim stanicima u Severnoj Makedoniji, navodno ne primaju evro kovanice od dva evra.

Prema objavi u Fejsbuk grupi "Grčka uživo", njihovi članovi unutar vajber grupe, u velikom broju prijavljuju problem sa plaćanjem. Kako su pojedini pisali, navodno se radi o pojavi falsifikovanih kovanica od dva evra, usled čega se primaju samo manji apoeni. Jedan od korisnika, priložio je u vidu posta i fotografiju sa jednog od naplatnih puntova.

"Na Vajber zajednici "Grčka uživo - Explore Greece Live", koju inače možete pratiti i informisati se neposrednije o trenutnim stanjima na granicama nego ovde, o putu do Grčke, a i samoj Grčkoj nekoliko članova piše da se na naplatnim rampama u Severnoj Makedoniji ne prihvataju kovanice od 2 evra, već samo manji apoeni (1 evro ili 50 centi), a po instrukciji makedonskih banaka koje su primetile da ima dosta falsifikata.

majte to na umu kad krenete na put, kao i to da ukoliko od prošle godine posedujete tag za naplatne rampe koji ste dobili besplatno možete dopuniti putem kartica na ovom sajtu : https://etc.roads.org.mk/AMC . Takođe ovih dana se beleži veliki zastoj na integrisanoj granici Preševo - Tabanovce gde ljudi čekaju u proseku od sat do dva. Na Evzoniju je prosečno čekanje ovih dana 45' do sat vremena preko dana i manje tokom noći. Granični prelaz Dojran je i dalje manje opterećen. Javljajte nam i vi kako ste prošli u komentarima ove objave, a možete se pridružiti i Vajber zajednici putem ovog linka", navodi se u saopštenju grupe. 

Ova informacija, još uvek nije zvanično potvrđena, ali sudeći po fotografiji i iskustvima naših turista u više grčkih grupa gde se informišu o stanju na graničnim prelazima, kao i ostalim tehnikalijama vezanim za samo letovanje, navodno je započelo kao praksa od juče.

Kada se radi o prohnodnosti na graničnim pravcima, sudeći po kamerama na graničnom prelazu Preševo - Tabanovci i Bogorodica - Evzoni, samobraćaj se odvija usporeno zbog velikog broja vozila, što je tipično za ovo doba godine.

Izvor: blic.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiRačuni i hrana potroše platu Na vrh strane