Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Najavljivan kao najjeftiniji - ruski lanac zatvoren posle 5 dana

07. februar 2019. 09:32:53 Pročitano 1560 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Prvi ruski lanac marketa koji je ušao na zapadnoevropsko tržište nakon samo pet dana rada zatvorio je svoja vrata.

Kažu - na samo dva dana. I to zato što su “svu robu rasprodali”! 

Ruski lanac Torgservis otvorio prošle nedelje svoj prvi dućan u istočnoj Nemačkoj pod imenom Mere, u Lajpcigu, a glavni su im adut cene mnogo niže i od onih u najvećim nemačkim diskontima kao što su Lidl, Aldi, Norma... koji su poznati po vrlo jeftinim proizvodima. 

Na primer, pola kilograma mlevenog mesa u marinadi od belog luka spremnog za pečenje u Mereu košta samo 99 centi, navodi Večernji list. 

Kako su kupci obavešteni, market će biti zatvoren na dva dana kako bi dobavljači napunili police robom. 

Neki nemački mediji sumnjaju da je trgovina zatvorena i zbog nekih proizvoda koji možda nezadovoljavaju minimum bezbednosti i standarda kvaliteta hrane koje propisuju strogi zakoni u EU.

Izvor: b92.net

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeVestiTurci upozoravaju potrošače na nebezbedne zaštitne maske Na vrh strane