Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Okrugli sto na temu: "Kako do zdrave užine za školsku decu"

21. april 2017. 11:09:57 Pročitano 2422 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dana 20. aprila 2017. godine u prostorijama Impact Huba , održan je okrugli sto  na temu: "Kako do zdrave užine za školsku decu". Događaj je organizovao Ahold Delhaize, a kao izlagači između ostalih su prisustvovali i načelnivca Centra za higijenu i humanu ekologiju Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", Zorica Jovanovski, kao i naš  olimpiski šampion, Vanja Grbić.

 

Na ovoj  zanimljivoj diskusiji, mogle su se čuti za potrošače nove i izuzetno važne činjenice u pogledu hrane koja se plasira našoj deci u okviru školskih ustanova i koje mere bi trebalo preduzeti. 

U ime Centra potrošača Srbije prisustvovala je i aktivno učestvovala, Maja Anokić, pravni savetnik u CEPSu. 

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeDešavanjaRadionica: "Upravljanje potrošačkim prigovorima" Na vrh strane