Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


OBUKA U OBLASTI ELEKTRONSKE TRGOVINE

19. februar 2016. 09:13:30 Pročitano 2707 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i projekat „Razvoj elektronskog poslovanja“, koji finansira Evropska unija, odrđali su radionici na temu “OBUKA ZA TRENERE I SAVETNIKE U OBLASTI ELEKTRONSKE TRGOVINE”.  Radionica je održana u 18.februara 2016. godine, u  Novom Sadu.

 

Cilj ove obuke bio je da obezbedi učesnicima sveobuhvatan pregled ključnih elemenata i procesa u oblasti elektronske trgovine, kako bimogli u budućnosti da doprinesu daljem razvoju elektronske trgovine ie-uprave, kao i EFIKASNIJOJ ZAŠTITI TRŽIŠTA I KORISNIKA ELEKTRONSKETRGOVINE u Srbiji.

Radionica je namenjena za predstavnike tržišne inspekcije, policije, tužilaštva, poreske uprave, organizacija za zaštitu  potrošača ilokalnih samouprava.

Na kraju treninga, svi polaznici su  Dobili sertifikat  o uspešno pohađanom treningu u oblasti elektronske trgovine.

Ispred Centra potrošača Srbije, radionici su prisustvovali Jelena Luković i Aleksandar Budimir.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeDešavanjaOBUKA U OBLASTI ELEKTRONSKE TRGOVINE Na vrh strane