Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije
noncommercial


Radionica: "Upravljanje potrošačkim prigovorima"

10. maj 2018. 11:57:19 Pročitano 2788 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

Dana 08.05.2018. godine u  Palati Srbija održana je radionica na temu: "Upravljanje potrošačkim prigovorima" u organizaciji Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacija, a u okviru EU Tvining projekta "Dalji razvoj zaštite potrošača u Srbiji".

Radionicu su vodili stručnjaci iz IPA projekta iz Slovačke Republike. U okviru ovog projekta tokom predstojećeg perioda sprovodiće se aktivnosti u cilju potpunog i delotvornog sprovođenja usklađenog zakonodavstva u oblasti zaštite potrošača u Republiciu Srbiji. Navedenoj radionici ispred Centra potrošača Srbije, prisustvovala je pravni savetnik Maja Anokić.

 

Registracija

E - Mail vesti

Prava potrošača

1. PRAVO NA ZADOVOLJENJE OSNOVNIH POTREBA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

2. PRAVO NA SIGURNOST
Pravo na sigurnost podrazumeva zaštitu od proizvoda, proizvodnih procesa i usluga štetnih po život i zdravlje.

3. PRAVO NA INFORMISANOST
Pravo na informisanost podrazumeva raspolaganje činjenicama od značaja za pravilan izbor i zaštitu od nepoštene reklame, ili od oznaka na proizvodima koji mogu da dovedu u zabludu.

4. PRAVO NA IZBOR
Pravo na izbor podrazumeva mogućnost izbora između više proizvoda i usluga, po pristupačnim cenama i uz garantovano dobar kvalitet.

5. PRAVO DA SE ČUJE GLAS POTROŠAČA Pravo na zadovoljenje osnovnih potreba podrazumeva dostupnost najnužnijih proizvoda i usluga: hrane, odeće i obuće, stambenog prostora, zdravstvene zaštite, obrazovanja i higijene.

6. PRAVO NA OBEŠTEĆENJE
Pravo na obeštećenje podrazumeva dobijanje pravedne naknade za lažno prikazivanje svojstava proizvoda i usluga, nekvalitetnu robu ili nezadovoljavajue usluge.

7. PRAVO NA OBRAZOVANJE
Pravo na obrazovanje podrazumeva sticanje znanja i sposobnosti potrebnih za pravilan i pouzdan izbor proizvoda i usluga, uz svest o odgovornostima i osnovnim pravima potrošača i načinima kako se ista mogu ostvarivati.

8. PRAVO NA ZDRAVU ŽIVOTNU SREDINU Pravo na zdravu životnu sredinu podrazumeva život i rad u okruženju koje ne predstavlja pretnju zdravlju sadašnjih i budućih pokolenja.

HomeDešavanjaRadionica: "Upravljanje potrošačkim prigovorima" Na vrh strane