Odštampajte ovu stranicu

Kvalitet reformi važniji od brzine procesa pregovora

18. septembar 2017. 13:43:51 Pročitano 1605 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U petak 15. septembra 2017. godine u hotelu Metropol, u okviru svoje zvanične posete Srbiji, Evropski komesar za proširenje i susedsku politiku Johanes Han, sastao se predstavnicima Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji I tom prilikom održao predavanje na temu „EU i Srbija: Strateško partnerstvo za budućnost“.

Han se obratio prisutnima osvrnuvši se na izjavu Žan-Kloda Junkera, koji je najavio proširenje Unije, ali ne do kraja mandata sadašnje Evropske komisije. Naime, Han je istakao da akcenat ne treba stavljati na vremenski rok, već na kvalitet reformi koje se sprovode.

Takođe, govorio je o uspostavljanju slobodnog tržišta, borbi protiv korupcije, ljudskim pravima… ali i da je potrebno vreme kako bi se sve reforme uspešno sprovele.

“Evropi je potreban region Zapadnog Balkana, kako iz ekonomskih razloga, tako i zbog stabilnosti”. Međutim, upravo je prenošenje ove poruke građanima ono na čemu svi zajedno treba da radimo.

Navedenom skupu prisustvovala je I Vera Vida, predsednica Centra potrošača Srbije, kao predstavnik radne grupe Nacionlanog konventa.

 

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS