Odštampajte ovu stranicu

Uključivanje članica NKEU u pripremu pregovaračkih pozicija za poglavlja 1 i 28

14. novembar 2016. 08:58:40 Pročitano 2185 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

8. novembar 2016. u Beogradu, održana je  sednica radnih grupa Nacionalnog konventa o EU za poglavlje 1 – Slobodno kretanje robe, i poglavlje 28 – Zaštita potrošača i zdravlja. Sednici je predsedavao Dušan Protić, programski menadžer CEP-a za unutrašnje tržište i konkurentnost, u svojstvu koordinatora ovih radnih grupa.

Nebojša Lazarević, član Užeg pregovaračkog tima za pregovore o pristupanju Srbije EU, zadužen za poglavlja 1 i 28, upoznao je članove obe radne grupe sa trenutnim stanjem u pregovaračkom procesu u ovim poglavljima, kao i predstojećim aktivnostima koje se očekuju u narednom periodu. Lazarević je detaljno izložio hodogram procesa koji se realizuje u vezi sa stvaranjem uslova za otvaranje ovih poglavlja i izrazio realno očekivanje da se ti uslovi ispune do jeseni 2017. godine.

Nataša Dragojlović, koordinatorka Nacionalnog konventa, upoznala je članove radnih grupa, kao i predstavnike ministarstava, o konceptu analitičke podrške koji se uspostavlja na platformi Konventa, sa ciljem obezbedjivanja boljih stručnih kapaciteta za podršku pregovaračkom procesu, upravo u oblastima ili u vezi sa temima gde nadležna tela, pregovaračke grupe i Uži pregovarački tim, identifikuju potrebe za takvom podrškom.

Sednici radnih grupa su prisustvovali predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Ministarstva zdravlja kao i  predstavnici organizacija civilnog društva.

Sednici Radne grupe NKEU za Poglavlje 1 i 28  prisustvovala je predsednica CEPS-a, Vera Vida.

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS