Odštampajte ovu stranicu

Dodeljena priznanja “Moj izbor” za društvenu odgovornost

30. decembar 2015. 08:40:11 Pročitano 2107 puta
Ocenite ovaj članak
(0 glasova)

U utorak, 29. decembra 2015. godine, u Svečanoj sali Skupštine grada, po peti put, svečano su dodeljena priznanja “Moj izbor” za društvenu odgovornost.

Ove godine dodeljeno je 10 priznanja kompanijama za njihove društveno-odgovorne akcije, kao i dve zlatne plakete za najodgovorniju kompaniju i za najbolju društveno-odgovornu aktivnost u 2015. godini.

Kompanija Coca-Cola Hellenic proglašena je za najodgovorniju kompaniju u Srbiji za 2015. godinu, dok je gospodin Milomir Glavčić iz Kanade dobitnik zlatne plakete za najbolju društveno-odgovornu aktivnost, za kupovinu magnetne rezonance Opštoj bolnici Studenica u Kraljevu..

Priznanja “Moj izbor” dobili su i Metalac a.d. za akciju “Deca naša radost i budućnost”, Valjevska pivara za podršku Krosu RTS-a, Banca Intesa za podršku lokalnoj zajednici, Nectar d.o.o. za akciju “Nije svejedno kad bebe dolaze”, Superior d.o.o. u kategoriji “Mala preduzeća za našu zajednicu”, Delhaize Serbia za ulaganje u humanitarne aktivnosti, Narodna banka Srbije za volontersko angažovanje i solidarnost zaposlenih, Nestle Adriatic d.o.o. za podršku mladima, NIS a.d. za akciju “Zajednici zajedno” i Univerzitet Singidunum za podsticaj razvoja nauke.

“Raduje činjenica da je ove godine, i pored teške ekonomske situacije, interesovanje za učešće na Konkursu za priznanje “Moj izbor” bilo izuzetno veliko”, rekao je Milan Ristić, predsednik udruženja “Moja Srbija” i naglasio da je bilo teško izabrati najbolje među prijavljenim kompanijama. “Nadamo se da će za dobitnike ovo biti podsticaj da nastave sa društveno odgovornim aktivnostima i u narednoj godini, a da će kompanije koje se nisu našle među dobitnicima učiniti dodatni napor kako bismo ih sledeće godine dočekali na istom mestu kao pobednike”, dodao je Ristić.

Dodelu priznanja “Moj izbor” za društvenu odgovornost tradicionalno organizuje Udruženje “Moja Srbija”, u saradnji sa Privrednom komorom Beograda i uz podršku Grada Beograda. Cilj ove akcije je isticanje kompanija, koje na odgovoran način posluju i brinu o svojim radnicima, o životnoj sredini, o lokalnoj zajednici i o društvu uopšte.

Izvor: Mojasrbija.rs

CEPS

Ceps.rs - Informisanje i edukacija potrošača Srbije, kao i želja da se kroz zaštitu prava potrošača od pasivnog konzumera stvori aktivni potrošač svestan svojih prava.

Adresa sajta www.ceps.rs

Najnovije od CEPS